Zodiaken - Djurkretsen

VÄDUREN
Stjärnporten
VÄDUREN
OXEN
TVILLINGARNA
KRÄFTAN
LEJONET
JUNGFRUN
VÅGEN
SKORPIONEN
SKYTTEN
STENBOCKEN
VATTUMANNEN
FISKARNA
Länkar och Referenser

Väduren - det Första Tecknet

Tecknet för Nystart
 
21 mars - 19 april
 
 

z21.gif

z01.jpg

POSITIVA EGENSKAPER
 
Banbrytande, dynamisk, energisk, entusiastisk, modig, självsäker, snabbtänkt, äventyrlig.
 
 
 
NEGATIVA EGENSKAPER
 
Hetsigt humör, impulsiv, otålig, självisk, våghalsig. 
 
 
 
GILLAR
 
Handling, spontanitet, utmaningar, vara i täten.
 
 
 
 
OGILLAR
 
Andra människors råd, erkänna misstag, inte bli emotsagd, tyranni, vänta.
 
 
 
PERSONLIGHET
 
Väduren är äventyrlig, ambitiös, aktiv, dynamisk, impulsiv, entusiastisk och full av energi. Du är också utåtriktad, sällskaplig och självsäker. Som zodiakens djärva pionjär är du inte rädd för utmaningar. Men du blir lätt otålig om du inte ser snabba resultat. Du älskar frihet och är alltid öppen för nya idéer.
Du är en naturlig ledare och du gillar att få igång saker och ting. Du behöver vara i täten för ditt eget välbefinnande. Du är uppriktigt mån om de du för befäl över. Det är väldigt sällan du utnyttjar dina ledaregenskaper för egen vinning. Ditt begär av att vara i täten gör till en dålig underhuggare. Du är ovillig att lyda eller acceptera anvisningar du inte ser någon anledning för, eller som du inte håller med om.    
Mycket cirkulerar kring dig själv, både i positiv och i negativ bemärkelse. Du har starkt självförtroende men är också självcentrerad. Du är väldigt mån om ditt egen personliga avancemang och om fysisk tillfredsställelse. Din enorma energi gör dig aggressiv, rastlös och ibland grälsjuk. Du är envis och har ett hetsigt humör, och du känner dig lätt förnärmad. Och du har lätt för att hysa agg mot personer du känner dig föroläpad av.
 
Du är intellektuell och objektiv, men kan i sällsynta fall dras mot både religiös och politisk extremism. Du är snabbtänkt, men också dumdristig, och du har en tendens att slåss för en fråga trots att den sedan länge är utagerad. Ibland kastar du dig också in i saker och ting utan att tänka på vilka problem som kan uppstå. För att till fullo utnyttja dina positiva sidor behöver du utveckla en stark självkontroll, men utan att trycka ner din kraftfulla natur.  
 
 
 
YRKEN
 
Du kan vara en skicklig idrottsman, klättrare eller upptäckare. Du kan också ofta arbeta som läkare, sjöman, pilot eller soldat, eller som ledare inom industri eller politik. 
 
 
 
RELATIONER
 
Du är frimodig, direkt och uppriktig, och du är en entusiastisk och generös vän. Du har stark sexuell drift och är en passionerad men kräsen älskare. Du är oordnad och har ett behov av att erövra.
Du blir lätt irriterad över långsamhet eller försiktighet, och du sårar lätt människor runt omkring dig utan att du själv vet om det.
Men du är den mest omtänktsamma och kärleksfulla föräldern i hela zodiaken och sätter alltid dina barn i första rummet.
 
Du passar bäst ihop med
 
Lejonet - Era två mycket expressiva personligheter passar oftast mycket bra ihop, och ni hyser stor beundran för varandra. Ni vill båda befinna er i centrum för uppmärksamheten. Det här är en mycket fysisk och eldig relation.
    
Vågen - Det här har goda möjligheter att bli en varm och kärleksfull relation. Ni kompletterar varandra på ett utmärkt sätt. Du hyser stor uppskattning för Vågens passionerade och känslofyllda natur, och kan besvara denna känslofylldhet på ett sätt som Vågen gillar.   
 
Skytten - Era två impulsiva och frihetsälskande personligheter trivs utmärkt tillsammans.
 
Du passar inte lika bra ihop med
 
Väduren - Era två lika personer får lätt bra förståelse för varandra. Men Vädurar vill bestämma, och detta är inte någon lugn och fridsam relation. Fast kanske spännande och lockande.
 
Oxen - Vid första anblicken kan detta verka vara en fantastisk kombination. Oxens kärleksfullhet är precis vad du söker. Oxen uppskattar din utåtriktade personlighet, och du uppskattar den jordnära Oxen. Dock är ni alltför olika för att det ska fungera på lång sikt.  
 
Tvillingarna - Du är alltför fysisk och temperamentsfull för den mer intellektuella Tvillingens smak.
 
Kräftan - Det här är oftast en svår kombination. Kräftan är för lynnig och sentimental för din smak, samtidigt som även du själv har lätt för att bli på dåligt humör. Och Kräftan har svårt att tåla ditt öppna och rättframma sätt.
 
Jungfrun - Den stillsamma och försiktiga Jungfrun passar inte särskilt bra ihop med din temperamentsfulla personlighet. Jungfrun tycker inte om ditt sätt att bestämma och domdera.
 
Skorpionen - Ni är båda är alltför temperamentsfulla för att ni ska trivas tillsammans. Ni vill båda alltid få sin vilja igenom, och vägrar att vika er. Fysiskt sett kan dock denna relation kännas lockande.
 
Stenbocken - Den tålmodiga och eftertänksamma Stenbocken faller inte din otåliga natur i smaken.
 
Vattumannen - Du kan irritera dig över Vattumannens oförutsägbara sätt, och den alltid välvilliga Vattumannen kan lätt irritera sig över ditt hätska temperament. 
 
Fiskarna - Den känsliga Fisken finner inte mycket trygghet hos din aggressiva natur. Den romantiska och drömmande Fisken är i behov av en finkänslighet som din personlighet saknar.
 
Din motsats
 
Vågen
 
 
 
SJUKDOMAR
 
Acne, brännskador, hjärnskador, huvudskador, inflammationer, solsting, svimningsanfall, svullnader, utbrändhet.
 
 
 
VETENSKAPLIGT NAMN
 
Aries
 
 
 
STYRANDE PLANET
 
Mars
 
 
 
HÄRSKANDE GUDOM
 
Mars (Ares) - Krigets Gud
 
 
 
NYCKELORD
 
Handling
 
 
 
PERSONLIGT NYCKELORD
 
Jag är
 
 
 
DUALITET
 
Yang (maskulin, ljus, hård, aktiv)
 
 
 
TRIPLICITET
 
Eld
 
 
 
KVALITET
 
Kardinal
 
 
 
FÄRG
 
Rött
 
 
 
STJÄRNSTEN
 
Diamant
 
 
 
METALL
 
Järn
 
 
 
BLOMMA
 
Viol (luktärt, näva)
 
 
 
TRÄD
 
Alla träd med törnen
 
 
 
DJUR
 
Får
 
 
LYCKONUMMER
 
1 och 9
 
 
 
LYCKODAG
 
Tisdag
 
 
 
LÄNDER
 
Danmark, England, Island, Kanada, Polen, Tyskland.
 
 
STÄDER
 
Florens, Marseille, Neapel, Verona. 
 
 
 
MYTEN BAKOM TECKNET
 
Phrixus och Helle var son och dotter till kung Athamas av av Boetien och hans fru Nephele. När Nephele dog, gifte sig Athamas om sig med Ino, dotter till kung Cadmus av Thebe. Ino avskydde dock de båda barnen.
 
I ett försök att göra sig av med dem förgiftade hon marken, så att skörden på fälten skulle förfalla. För att finna en lösning på hur skörden skulle kunna räddas, skickade han bud till oraklet i Delfi. Ino mutade dock bubäraren, så att hans budskap blev att skörden skulle klara sig ifall de båda barnen offrades.
   
Athamas tog barnen med sig upp på toppen av ett berg för att utföra offret, men från ovan såg den döda Nephele vad som höll på att ske, och bad gudarna att ingripa. Dessa skickade då en vädur med gyllene skinn att föra barnen i säkerhet. Just i det ögonblick då de skulle dödas, hopade de båda barnen upp på vädurens rygg, och red iväg mot Asien. Då väduren hoppade över sundet mellan Svarta havet och Medelhavet, tappade dock Helle greppet och föll av och drunknade. Phrixus lyckades klamra sig fast, och kom till slut till landet Colhis (nuvarande Georgien). Där offrade Phrixus av tacksamhet väduren åt Zeus. Han gav sedan dess gyllene skinn åt landets kung Aeetes, och gifte sig sedan med dennes dotter. Kungen hängde det gyllene skinnet över en trädgren på en ek, där den för alltid skulle vaktas av en drake. Senare kom dock skinnet komma att stjälas av äventyraren Jason...      
 
 
 
NÅGRA BERÖMDA VÄDURAR
 
Aretha Franklin, Diana Ross, Elton John, HC Andersen, Alec Guinness, Marlon Brando, Doris Day, Harry Houdini, Omar Sharif, David Letterman, Charlie Chaplin.
 
 

d1.gif

Skriv gärna på den här namninsamlingen för att protestera mot Sveriges vargjakt!