Zodiaken - Djurkretsen

VATTUMANNEN
Stjärnporten
VÄDUREN
OXEN
TVILLINGARNA
KRÄFTAN
LEJONET
JUNGFRUN
VÅGEN
SKORPIONEN
SKYTTEN
STENBOCKEN
VATTUMANNEN
FISKARNA
Länkar och Referenser

Vattumannen -  det Elfte Tecknet
 
Tecknet för Vänskap
 
20 januari - 18 februari

z31.gif

z31.jpg

POSITIVA EGENSKAPER
 
Human, intellektuell, lojal, originell, självständig, uppfinningsrik, vänlig, ärlig.
 
 
 
NEGATIVA EGENSKAPER
 
Enveten, inåtvänd, känslokall, lösgjord, oförutsägbar.
 
 
 
GILLAR
 
Drömma och planera för framtiden, goda vänner, ha kul, slåss för sin sak, tänka på det förflutna.
 
 
 
OGILLAR
 
Brutna löften, det vardagliga, idealism, imitationer, långvarig ensamhet.  
 
 
 
PERSONLIGHET
 
Vattumannen är en stark och attraktiv personlighet. Det finns två olika huvudtyper. Antingen är du blyg, hemlighetsfull, stillsam, känslig och tålmodig. Eller så är du översvallande, livlig och exhibitionistisk. Alla Vattumän är kraftfulla och viljestarka, men eftersom du söker sanningen frömför allt, är du inte sen att erkänna när du har fel. Du har förmågan att se båda sidorna av en fråga. Du är human, kärleksfull, omtänksam, hjälpsam, uppriktig, djupsinnig, vänlig, raffinerad och ibland idealistisk, och du tror på det goda i människan. Du är snabbtänkt, aktiv och framhärdande, utan att vara självgod, och du uttrycker dig med förnuft och eftertanke, och ibland med en torr humor. Du är även intelligent, koncis, tydlig och logisk.
 
Du är ofta mycket fantasifull och psykiskt intuitiv. Du kan till och med vara överimaginativ, mediterandes över abstraktioner utan någon verklig betydelse för ditt liv. Men detta kan också vara till din fördel inom forskning. Du kan bli så hängiven åt ditt arbete att du driver dig själv till utmattning och du kan då till och med skada din hälsa.
 
Du riskerar att bli fanatiskt exentrisk, nyckfullt egoistisk och överdrivet lösgjord. Du har en benägenhet att dra dig undan från samhällslivet och du har en tendens att bli extremt dogmatisk i dina åsikter. Du kan till och med utveckla så stor avsky mot folk att du börjar hata alla människor.
 
 
 
YRKEN
 
Du jobbar bäst i grupp, förutsatt att du får en ledande roll. Du har en känsla av samhörighet med naturen och ett stark begär för kunskap, vilket gör dig väl lämpad som astronom eller naturvetare. Du kan också lyckas inom fotografering, radiografi eller el, eller vad som helst inom teknik. Du kan också vara författare, poet, lärare eller socialarbetare. Ibland är du en begåvad underhållare eller musiker.
 
 
RELATIONER
 
Du har inte så många vänner. Ibland förefaller du vara nedlåtande mot andra människor och du gör dig inte mycket besvär att bekanta dig med människor som inte tilltalar dig, och du kan ibland uppfattas som kylig. Men när du väl hittat någon som du anser värdig din vänskap och kärlek, är du beredd att offra allt för den personen. Men du är fortfarande väldig krävande, och om du blir sviken kan din ilska vara fruktansvärd och om du blir disillusionerad glömmer du det aldrig.
 
Du passar bäst ihop med
 
Tvillingarna - Tvillingen uppskattar din omtänksamma person. Dessutom är du ju i ständigt förändring och full av överraskningar, vilket Tvillingen älskar.
 
Lejonet - Lejonet tycker mycket om din oförutsägbarhet, och det finns en stor ömsesidig förståelse mellan er båda.
  
Vågen - En lyckad kombination. Både du och Vågen älskar skönhet och att omges av goda vänner. Vågen är bra på att hantera ditt oförutsägbara känsloliv.
 
Skytten - En lyckad kombination. Det finns många likheter mellan era båda personligheter. Ni tycker båda om frihet, spänning, resor och goda vänner, och vill vara i ständig förändring.
 
Vattumannen - Det finns nog ingen mer lyckad kombination än den mellan två Vattumän. Attraktionskraften och förståelsen mellan er båda är otroligt stor, och det finns aldrig en tråkig sekund.
 
Fiskarna - Era båda drömska personligheter har stor förståelse och beundran för varandra. Den största risken är kanske att ni riskerar att sväva iväg alltför långt bort i drömmarnas värld, och glömma bort verkligheten.
   
Du passar inte lika bra ihop med
 
Väduren - Väduren kan irritera sig över ditt oförutsägbara sätt, och med din alltid välvilliga natur kan du lätt irritera sig över Vädurens hätska temperament.
 
Oxen - En mycket påfrestande kombination. Ni är båda visserligen mycket förtjusta i lättja och bekvämlighet. Men detta är också i stort sett det enda ni har gemensamt. Du irriterar sig lätt på den konservativa Oxen, och Oxen har svårt för din hemlighetsfulla och inåtvända personlighet.  
 
Kräftan - Du är för självständig för den kärleksfulla Kräftan. Du har ett stort behov av din frihet och dina vänner, medan för Kräftan familjen alltid kommer i första rummet. 
 
Jungfrun - Du riskerar att vara för oförutsägbar för den kontollerande Jungfrun.
Skorpionen - Du är för oförutsägbar och frihetsälskande för Skorpionen, som vill ha sin partner för sig själv. Dessutom uppfattas du som alltför hämmad av den passionerade Skorpionen.
 
Stenbocken - Du är för frihetsälskande och oorganiserad för den hemkära och strukturerade Stenbocken.
 
Din motsats
 
Lejonet
 
 
 
SJUKDOMAR
 
Blodsjukdomar, dålig cirkulation, nervösa störningar, problem med anklarna, skador på nedandelen av benen, sömnbrist, åderbråck.
 
 
 
STYRANDE PLANET
 
Uranus
 
 
 
HÄRSKANDE GUDOM
 
Uranus - Himlens Gud
 
 
 
VETENSKAPLIGT NAMN
 
Aquarius
 
 
 
NYCKELORD
 
Upplysning
 
 
 
PERSONLIGT NYCKELORD
 
Jag vet
 
 
 
DUALITET
 
Yang (maskulin, ljus, hård, aktiv)
 
 
 
 
TRIPLICITET
 
Luft
 
 
 
KVALITET
 
Fast
 
 
 
FÄRG
 
Turkos
 
 
 
STJÄRNSTEN
 
Turkos
 
 
 
METALL
 
Uranium
 
 
 
BLOMMA
 
Nejlika (orkidé)
 
 
 
TRÄD
 
Fruktträd
 
 
 
DJUR
 
Stora fåglar
 
 
 
LYCKONUMMER
 
1 och 7
 
 
 
LYCKODAG
 
Onsdag
 
 
 
LÄNDER
 
Etiopien, Liechtenstein, Ryssland, Sverige.
 
 
 
STÄDER
 
Buenos Aires, Moskva, Salzburg, Stockholm.
 
 
 
MYTEN BAKOM TECKNET
 
Ganymedes föddes som son till kung Tros av Troja. Gudarnas konung Jupiter fick en dag syn på Ganymedes då han vallade får på en äng, och blev mycket tagen av pojkens skönhet. Så till den grad att han sände en örn att hämta upp honom till Olympen. Pojken blev gudarnas betjänt.  
 
 
 
NÅGRA BERÖMDA VATTUMÄN
 
Geena Davis, Humprey Bogart, Virginia Woolf, Wolfgang Amadeus Mozart, Anton Chekhov,  Oprah Winfrey, Charles Lindbergh, Ronald Reagan, Charles Dickens, Jules Verne, James Dean, Jack Lemmon, Abraham Lincoln, Charles Darwin, Yoko Ono, John Travolta.
  

d11.gif

Skriv gärna på den här namninsamlingen för att protestera mot Sveriges vargjakt!