Zodiaken - Djurkretsen

SKORPIONEN
Stjärnporten
VÄDUREN
OXEN
TVILLINGARNA
KRÄFTAN
LEJONET
JUNGFRUN
VÅGEN
SKORPIONEN
SKYTTEN
STENBOCKEN
VATTUMANNEN
FISKARNA
Länkar och Referenser

Skorpionen - det Åttonde Tecknet
 
Tecknet för Sex och Död
 
23 oktober - 22 november
 

z28.gif

z22.jpg

POSITIVA EGENSKAPER
 
Beslutsam, intuitiv, kraftfull, känslosam, magnetisk, passionerad, spännande.
 
 
 
NEGATIVA EGENSKAPER
Besatt, hemlighetsfull, känslig, svartsjuk, trotsig, tvingande.
 
 
 
GILLAR
 
Dolda orsaker, meningsfullt arbete, sanningen, vara inblandad, vara övertalande.
 
 
 
OGILLAR
 
Bli utnyttjad, inte få reda på allt, meningslöst arbete, svala relationer.
 
 
 
PERSONLIGHET
 
Skorpionen är den mest intensiva, djupsinniga och kraftfulla karaktären i zodiaken. Även när du verkar lugn och avslappnad, är du full av känslomässig energi, som en vilande vulkan. Du har en tyglad agression, en ofantlig kraftfullhet, en magnetisk intensitet och en hypnotisk personlighet. Du är ofta ett trevligt sällskap - tankfull, aktningsvärd och reserverad, älskvärd och artig. I vardagslivet förefaller du tillbakadragen och vaksam, och du har stark självdisciplin.
 
Du har en enorm viljestyrka och orubblighet. Du är väldigt känslosam och känslig, och du blir lätt sårad, ibland utan någon verklig anledning. Du kan då explodera i ursinnig ilska. Du kan också vara väldigt långsint.
 
Du kan använda din enorma energi på ett konstruktivt, positivt sätt mot människor du tycker om, men du kan också vara väldigt destruktiv, och rentav grym emot människor du inte gillar. Du vill leda och du är väldigt krävande och oförlåtande inför andras tillkortakommanden, samtidigt som du inte kan se dina egna brister. 
Du är en god vän, så länge du inte utmanas, men du blir väldigt lätt svartsjuk om du inte får tillräckligt med uppskattning och uppmärksamhet. Du har en utmärkt kritisk förmåga och analytisk kapacitet, men samtidigt är du också väldigt fantasifull och intuitiv. Allt detta tillsammans gör att du har förmågan att se bortom det vardagliga, och det finns fler genier i Skorpionen än i något annat tecken.
Men du blir lätt väldigt destruktiv och extrem och kan då utveckla direkt skadliga tendenser. I mycket sällsynta fall blir du rebellisk mot alla konventioner som politisk eller religiös extremist, användandes hat och terrorism för att nå ditt mål. I extrema fall kan du också bli sadistisk, brutal och extremt arrogant, med ett extremt temperament. Du kan också bli raka motsatsen - slö och självupphöjande, undvikandes att lyfta ett finger om du inte först lovprisas och smickras.   
 
 
 
YRKEN
 
Din intensitet och passion för allt du tar dig för gör dig skicklig inom många olika yrken. Du har kirurgens självkontroll och forskarens koncentration. Särskilt skicklig är du inom yrken som kräver analys, utforskande, efterforskning och där du får ta itu med praktikaliteter - som polisarbete, juridik, fysik och psykologi. Du kan också vara en mästare på både det skrivna och det talade ordet och vara en utmärkt diplomat eller predikant.
 
 
 
RELATIONER
 
Du är en extremt passionerad älskare och du har mer sexuell energi än någon annan karaktär i zodiaken. Du blir lätt hänryckt och ibland kan du bli allt för extrem.
 
 
 
Du passar bäst ihop med
 
Kräftan - En idealisk kombination av två passionerade och hängivna personligheter. Varning dock för kraftiga humörsvängingar och svartsjuka från båda sidor.
 
Lejonet - Visserligen finns en överhängande risk för konflikter mellan era två viljestarka personligheter. Men trots det, finns här en stor chans till en lång och lycklig, då attraktionen och passionen mellan er är så stark att kompromissvilja alltid finns.      
 
Jungfrun - Jungfrun fascineras av din mystiska och viljestarka personlighet. Med din förutseende natur är du skicklig på att undvika att ge Jungfrun något att irritera sig över, och på det sättet undviks att onödiga konflikter uppstår. Ifall Jungfrun ser upp med att såra din känslofulla natur, kan det här bli en lycklig relation.
 
Vågen - Det finns en mycket stark attraktionskraft mellan era båda personligheter, såväl som mycket stor ömsesidig förståelse och stora likheter i vad ni anser vara viktigt i livet.
 
Skorpionen - Det går inte att komma ifrån att en relation mellan två så känslosamma, bestämda och dominanta personligheter blir mycket explosiv. Risken för gräl och konflikter är överhängande. Men å andra sidan, finns här en stor attraktionskraft, överrensstämmande intressen och preferenser och en stor ömsesidig förståelse, vilket faktiskt kan göra det här till en lyckad relation.
 
Du passar inte lika bra ihop med
 
Väduren - Ni är båda är alltför temperamentsfulla för att ni ska trivas tillsammans. Ni vill båda alltid få er vilja igenom, och ni vägrar båda att vika er. Fysiskt sett kan dock denna relation kännas lockande.
 
Oxen - Mellan dig och Oxen finns en stor ömsesidig beundran och, men också en mycket stor svartsjuka. Detta är ett mycket explosivt och förmodligen inte särskilt långvarigt förhållande. Dock är den fysiska attraktionen överväldigande, och med båda parters mycket starka sexualdrift står mycket stor sexuell njutning att finna i denna relation.
 
Tvillingarna - Rent intellektuellt är det här en lyckad kombination. Tvillingens behov av frihet riskerar dock att framkalla svartsjuka hos din ägandeinriktade och kontrollerande natur. Detta riskerar att leda till en mycket explosiv relation. Ur sexuell och fysisk synvinkel är detta en mycket dålig kombination. Du har alltför stark sexualdrift för Tvillingens smak.     
 
Skytten - Den frihetsälskande Skytten riskerar att locka fram de allra sämsta sidorna hos din svartsjuka natur. Ditt behov av kontroll är mycket påfrestande för Skytten.
 
Stenbocken - Era två mycket envisa personligheter riskerar att snabbt gå varandra på nerverna.
 
Vattumannen - Vattumannen är för oförutsägbar och frihetsälskande för dig, som vill ha din partner för sig själv. Dessutom uppfattas Vattumannen som alltför hämmad av din passionerade natur.
 
Fiskarna - Här finns en mycket stark attraktion, men era båda mycket känsliga och ägandeinriktade personligheter riskerar att snabbt gå varann på nerverna. Du uppskattar till en början Fiskens bundenhet, men snart övergår din angenäma känsla av att känna dig uppskattad i irritation och förakt för den svaga Fisken, och det finns en mycket stor risk att Fisken blir allvarligt sårad.
 
Din motsats
 
Oxen    
 
 
 
SJUKDOMAR
 
Problem med urinblåsan, prostatabesvär, urinvägsinfektion.
 
 
 
STYRANDE PLANET
 
Pluto
 
 
 
HÄRSKANDE GUDOM
 
Pluto - Dödens och Rikedomens Gud
 
 
 
VETENSKAPLIGT NAMN
 
Scorpio
 
 
 
NYCKELORD
 
Förvandling
 
 
 
PERSONLIGT NYCKELORD
 
Jag åtrår
 
 
 
DUALITET
 
Yin (feminin, mörk, mjuk, passiv)
 
 
 
TRIPLICITET
 
Vatten
 
 
 
KVALITET
 
Fast
 
 
 
FÄRG
 
Kastanjebrunt
 
 
 
STJÄRNSTEN
 
Opal
 
 
 
METALL
 
Plutonium
 
 
 
BLOMMA
 
Chrysanthemum (rhododendron)
 
 
 
TRÄD
 
Slånbär och snabbväxande träd
 
 
 
DJUR
 
Insekter och skaldjur
 
 
 
LYCKONUMMER
 
2 och 4
 
 
 
LYCKODAG
 
Onsdag
 
 
 
LÄNDER
 
Algeriet, Brasilien, Marocko, Norge, Panama, Ryssland, Tahiti. 
 
 
 
STÄDER
 
Liverpool, Newcastle, New Orleans, Washington.
 
 
 
MYTEN BAKOM TECKNET
 
Jägaren Orion skröt om att han kunde döda varje varelse på jorden. Som straff för hans högmod, sände jaktens gudinna Diana en skorpion att stinga Orion, och visa att han hade fel. Stinget blev Orions död, och följdaktligen, varje gång Skorpionens tecken höjer sig över horisonten, försvinner Orions tecken ännu i denna dag ner under den samma. 
 
 
 
NÅGRA BERÖMDA SKORPIONER
 
Pablo Picasso, John Cleese, Bill Gates, Paul Simon, Marie Curie, Katherine Hepburn, Grace Kelly, Whoopi Goldberg, Martin Scorsese, Danny DeVito, Martin Luther, Voltaire.
 

d8.gif

Skriv gärna på den här namninsamlingen för att protestera mot Sveriges vargjakt!