Zodiaken - Djurkretsen

TVILLINGARNA
Stjärnporten
VÄDUREN
OXEN
TVILLINGARNA
KRÄFTAN
LEJONET
JUNGFRUN
VÅGEN
SKORPIONEN
SKYTTEN
STENBOCKEN
VATTUMANNEN
FISKARNA
Länkar och Referenser

Tvillingarna - det Tredje Tecknet
 
Tecknet för Kommunikation
 
21 maj - 21 juni

z23.gif

z07.jpg

POSITIVA EGENSKAPER
 
Anpassningsbar, kommunikativ, kvick, livlig, mångsidig, ungdomlig, vältalig.
 
 
 
NEGATIVA EGENSKAPER
 
Beräknande, inkonsekvent, nervös, nyfiken, spänd, ytlig.
 
 
 
GILLAR
 
Det ovanliga, jobba med flera projekt samtidigt, läsa, nymodigheter, variation i livet.
 
 
 
OGILLAR
 
Bli påtvingad lärande, känna sig bunden, mental inaktivitet, vara ensam.
 
 
 
PERSONLIGHET
 
Tvillingen är en dubbelnatur, gäckande, komplex och motsägelsefull. I ena ögonblicket kan du vara väldigt charmig, livlig och attraktiv, men i nästa ögonblick kan du bli egocentrisk och rastlös. Du är tillgiven, artig, snäll, givmild och omtänksam - så länge det inte inkräktar alltför mycket på din egen bekvämlighet. Tack vare ditt skarpa intellekt har du förmågan att se alla delar av ett problem  - men det gör också att du ibland har svårt att fatta beslut.    
 
Du är väldigt ivrig och entusiastisk när det gäller att lära dig saker och du vill skaffa dig så mycket kunskap som möjligt, men du ogillar det arbete som det kräver. Du saknar uthållighet och tycker inte om rutin, och du blir lätt uttråkad. Du är både teoretisk och praktisk. Du ger dock lätt upp om du träffar på ett problem som du inte omedelbart vet hur du ska lösa. Du har en förmåga att göra många olika saker samtidigt, men du avslutar inte alltid det du påbörjar.
 
Om du utsatts för svåra förhållanden kan du bli osäker, tillbakadragen, nervös, svår och lättirriterad.
 
 
 
YRKEN
Du kan vara debattör, vältalare, predikant, lärare, författare, poet, journalist eller advokat. Ditt skarpa intellekt kan göra dig till en skicklig forskare. Du passar också bra som reseförsäljare, mäklare eller vare form av yrke där du har att göra med allmänheten. Inom konsten kan du nå framgång inom musik och bildkonst.
 
 
 
RELATIONER
 
Eftersom du är väldigt inkonsekvent, kan du vara väldigt ombytlig när det gäller kärlek. Ena sidan av din personlighet kan bli väldigt känslosam, medan den andra kan vara väldigt känslokall. Du är uttrycksfull, och en skicklig kommunikatör i både tal och skrift, och detta, tillsammans med din charm, gör att du ofta får din vilja igenom. Du gillar att jaga, men när du fått det du ville ha tappar du snabbt intresset. 
 
Du är väldigt social och vänskaplig, och du avskyr att vara ensam. Men snarare än en nära vär är du en kvick och underhållande kompis.
 
Du passar bäst ihop med
 
Tvillingarna - En mycket lyckad relation mellan två lika personligheter.
 
Vågen - En utmärkt kombination. Era båda personligheter har mycket gemensamt, men ni är samtidigt tillräckligt olika för att spänningen ska hållas vid liv.
 
Skytten - Era två rättframma, frihetsälskande, praktiska och frihetsälskande personligheter passar mycket bra ihop.
  
Vattumannen - Du uppskattar Vattumannens omtänksamma person. Dessutom är Vattumannen i ständigt förändring och full av överraskningar, vilket du älskar.
 
Du passar inte lika bra ihop med
 
Väduren - Väduren är alltför fysisk och temperamentsfull för din mer intellektuella personlighets smak.
 
Oxen - En mycket dålig kombination. Du riskerar att vara alltför rastlös och förändringsbenägen för den lugna Oxen. Din mentalt inriktade natur kan också finna Oxen alltför ytlig och materialstisk. Inte heller fysiskt är detta en bra kombination, då Oxens sexualdrift är betydligt större än din.  
 
Kräftan - Du vill ha ständig förändring, vilket inte faller den ägandeinriktade
och hemkära Kräftan i smaken. Du kan lätt irritera sig på den lynniga Kräftan.
 
Lejonet - Det finns en stark dragningskraft mellan dig och Lejonet. Ni tycker båda om glamour, smicker och en stor bekantskapskrets. Men trots det, lär inte detta förhållande bli särskilt långvarigt. Din intellektuellt inriktade natur riskerar att snabbt tappa tålamodet med det känsloinriktade Lejonets materialistiska, ägandeinriktade och självcentrerade natur.
 
Jungfrun - Din beräknande och logiska natur och den pedantiska och krävande Jungfrun riskerar att snabbt gå varandra på nerverna.
 
Skorpionen - Rent intellektuellt är det här en lyckad kombination. Ditt behov av frihet riskerar dock att framkalla svartsjuka hos den ägandeinriktade och kontrollerande Skorpionen. Detta riskerar att leda till en mycket explosiv relation.  Ur sexuell och fysisk synvinkel är detta en mycket dålig kombination. Skorpionen har alltför stark sexualdrift för din smak.
     
Stenbocken - Du är för rastlös och otålig för den lugna och tålmodiga Stenbocken.
 
Fiskarna - Din otåliga personlighet har svårt att stå ut med den känsliga och försiktiga Fisken, och Fisken irriterar sig på din otålighet.
     
Din motsats
 
Skytten
 
 
 
SJUKDOMAR
 
Luftrörskatarr, lunginflammation, nervsammanbrott, olyckor.
 
 
 
STYRANDE PLANET
 
Merkurius
 
 
 
HÄRSKANDE GUDOM
 
Merkurius (Hermes) - Handelns och Resandets Gud
 
 
 
VETENSKAPLIGT NAMN
 
Gemini
 
 
 
NYCKELORD
 
Kommunikation
 
 
 
PERSONLIGT NYCKELORD
 
Jag tänker
 
 
 
DUALITET
 
Yang (maskulin, ljus, hård, aktiv)
 
 
 
TRIPLICITET
 
Luft
 
 
 
KVALITET
 
Föränderlig
 
 
 
FÄRG
 
Grönt
 
 
 
STJÄRNSTEN
 
Agat
 
 
 
METALL
 
Kvicksilver
 
 
 
BLOMMA
 
Luktärt (liljekonvalje, lavendel)
 
 
 
TRÄD
 
Nötbärande träd
 
 
 
DJUR
 
Färggranna fåglar och fjärilar
 
 
 
LYCKONUMMER
 
5 och 9
 
 
 
LYCKODAG
 
Onsdag  
 
 
 
LÄNDER
 
Belgien, Egypten, USA, Wales.
 
 
 
STÄDER
 
London, Melbourne, San Francisco.
 
 
 
MYTEN BAKOM TECKNET
 
Tvillingbröderna Castor och Pollux var söner till drottning Leda av Sparta. Dock hade de båda pojkarna olika fäder. Pollux var son till gudarnas konung Jupiter, som hade förfört Leda i form av en svan. Castor var däremot son till Spartas kung Tyndareus. Därmed var Pollux odödlig, medan Castor var dödlig.
 
Pojkarna var oskiljaktliga, de vek aldrig från varandras sida. Men så handlade de i gräl med ett annat tvillingpar, Idas och Lynceus, och Castor föll offer för ett dödande svärdshugg från Lynceus. Pollux dödade Lynceus, och Jupiter ingrep och dödade Idas med sin blixt.
 
Pollux var otröstlig över sin broders död. Han bad till Jupiter att hans bror skulle få dela hans odödlighet. Jupiter förbarmade sig då över honom, och förenade dem för evig tid i stjärnbilden Tvillingarna.   
 
 
 
NÅGRA BERÖMDA TVILLINGAR
   

Arthur Conan Doyle, Bob Dylan, Ian Flemming, John F Kennedy, Clint Eastwood, Marilyn Monroe, Tom Jones, Johnny Depp, Igor Stravinsky, Dean Martin, Paul McCartney, Salman Rushdie, Errol Flynn.

  

d3.gif

Skriv gärna på den här namninsamlingen för att protestera mot Sveriges vargjakt!