Zodiaken - Djurkretsen

JUNGFRUN
Stjärnporten
VÄDUREN
OXEN
TVILLINGARNA
KRÄFTAN
LEJONET
JUNGFRUN
VÅGEN
SKORPIONEN
SKYTTEN
STENBOCKEN
VATTUMANNEN
FISKARNA
Länkar och Referenser

Jungfrun - det Sjätte Tecknet
 
Tecknet för Hälsa
 
23 augusti - 22 september
 

z26.gif

z16.jpg

POSITIVA EGENSKAPER
 
Analytisk, blyg, blygsam, flitig, intelligent, petig, praktisk, pålitlig.
 
 
 
NEGATIVA EGENSKAPER
 
Barsk, konservativ, orolig, perfektionistisk, överkritisk.
 
 
 
GILLAR
 
Hygien, hälsosam mat, hälsosamma saker, listor, ordning.
 
 
 
OGILLAR
 
Allt smutsigt, att vara osäker, hälsorisker, oreda, slarviga arbetare.
 
 
 
PERSONLIGHET
 
Jungfrun är observant, slug, kritisk, förståndig och tålmodig. Du tycker inte om förändringar och du är ofta väldigt konservativ inom de flesta områden i livet. Du kan verka kylig på ytan och du har svårt att skaffa vänner, och du är ofta väldigt ytlig mot de vänner du har. Men på insidan kan du faktiskt vara överkänslig, rädd för att bli sårad, och du vågar varken lita på andra människor eller på dig själv och ditt eget omdöme. Du är mycket medveten om dina brister, och ofta till och med överdriver du dem.
 
Du känner mycket starkt för andra människors välbefinnande, även om det inte alltid verkar så. Och ibland kan du blomma ut och visa upp din inre vishet, kvickhet och förnuftighet, och din starka förståelse för andra människors problem. 
Du är mycket intellektuell, metodisk, logisk, flitig och lättlärd, och du har en förmåga att se alla sidor av ett problem. Du tycker om problemlösning och du kombinerar mental sinnrikhet med en förmåga att lösa de mest komplicerade problem. Du har ett gott öga för detaljer, men ibland är du allt för noggran och exakt och sinkar saker och ting allt för mycket. Du är mycket uppfinningsrik och en duktig tekniker, men om någonting trots allt skulle gå fel, tappar du väldigt lätt modet.
 
 
 
YRKEN
 
Du är väldigt försiktig med pengar, vilket gör dig till en utmärkt bokhållare eller kamrer. Du kan också vara en duktig förläggare, fysiker eller kemist. Du starka vilja att hjälpa och passa upp gör dig till en duktig läkare, lärare, sköterska, sekreterare, tekniker, polis, musiker, kritiker, talesman eller författare av facklitteratur. Du är också intresserad av historia, och du kan vara en framgånsrik trendsättare inom modeindustrin. Du tycker om livet på landet, men du passar inte så bra som lantbrukare, eftersom du inte tycker om att vara smutsig.
 
 
 
RELATIONER
 
Du är charmig och har stor värdighet. Du är väldigt tillgiven och är en bra partner och förälder, om än inte särkilt passionerad.
 
Du passar bäst ihop med
 
Lejonet - Det storsinta Lejonet har stort överseende med din kritiska och pedantiska sida. Du tycker om Lejonets initiativkraft, kärleksfullhet och lättsamma humör, medan Lejonet tycker om din intellektuella natur. Ifall du låter Lejonet få stå i centrum, blir detta nog en mycket lyckad och lång relation.
     
Skorpionen - Du fascineras av den mystiska och viljestarka Skorpionen. Den förutseende Skorpionen är skicklig på att undvika att ge dig något att irritera dig över, och att på det sättet undviks att onödiga konflikter uppstår. Ifall du ser upp med att såra den känslofulla Skorpionen, kan det här bli en lycklig relation.
 
Stenbocken - Ni är perfekta för varandra. Det finns en hel del likheter och stor förståelse mellan era båda personligheter. Ni är båda propra och noggranna, så det finns inte så mycket att irritera sig på hos den andre från någondera sidan. Det finns mycket stora möjligheter för en mycket nära relation där ni betyder allt för varandra, och inget annat spelar någon roll längre. Ni är visserligen båda en aning distanserade, men det har ingen betydelse, eftersom ni ändå vet hur mycket ni betyder för varandra.
 
Du passar inte lika bra ihop med
 
Väduren - Din stillsamma och försiktiga natur passar inte särskilt bra ihop med den temperamentsfulla Väduren. Du tycker inte om Vädurens sätt att bestämma och domdera.
 
Oxen - Du och Oxen har mycket gemensamt. Ni efterfrågar båda trygghet, och ni är båda jordnära och materiellt inriktade. Oxens tendens till kraftiga känsloutbrott då och då kan dock kännas påfrestande för din kontrollerade natur, och din tendens till att vara tjatig och pedant riskerar att gå Oxen, som är mycket känslig för kritik, på nerverna. 
 
Tvillingarna - Den beräknande och logiska Tvillingen och din pedantiska och krävande natur riskerar att snabbt gå varandra på nerverna.
 
Kräftan - Den dämpade och tillknäppta Kräftan har svårt att stå ut med din krävande, kritiska och pedantiska natur.
 
Jungfrun - Två så kritiska och statussökande personligheter får mycket svårt att hålla sams.
 
Vågen - Vågen har mycket svårt att tåla kritik, och kritik är just vad du är bra på att ge. Vågen är alltför lättsinnig för din pedantiska natur.
 
Skytten - Skyttens behov av frihet och förändring kan vara svårt för dig att stå ut med, och Skytten riskerar att känna sig instängd och övervakad.
 
Vattumannen - Vattumannen riskerar att vara för oförutsägbar för din kontollerande natur.
 
Fiskarna - Det här kan kännas som en spännande kombination mellan två motsatser, men det krävs väldigt mycket tålamod från din sida för att stå ut med den lynniga och känsliga Fisken i längden.
 
Din motsats
 
Fiskarna
 
 
 
SJUKDOMAR
 
Anorexia, blindtarmsinflammation, bråck, dålig matsmältning, inflammationer i tarmarna, inälvsproblem, näringsbrist. 
 
 
 
STYRANDE PLANET
 
Merkurius
 
 
 
HÄRSKANDE GUDOM
 
Merkurius (Hermes) - Handelns och Resandets Gud
 
 
 
VETENSKAPLIGT NAMN
 
Virgo
 
 
 
NYCKELORD
 
Urskiljning
 
 
 
PERSONLIGT NYCKELORD
 
Jag analyserar
 
 
 
DUALITET
 
Yin (feminin, mörk, mjuk, passiv)
 
 
 
KVALITET
 
Föränderlig
 
 
 
TRIPLICITET
 
Jord
 
 
 
FÄRG
 
Mörkbrunt
 
 
 
STJÄRNSTEN
 
Sardonyx
 
 
 
METALL
 
Kvicksilver
 
 
 
BLOMMA
 
Lilja (blomman för dagen, pensé)
 
 
 
TRÄD
 
Alla träd med nötter
 
 
 
DJUR
 
Små husdjur
 
 
 
LYCKONUMMER
 
3 och 5
 
 
 
LYCKODAG
 
Onsdag
 
 
 
LÄNDER
 
Grekland, Turkiet.
 
 
 
STÄDER
 
Athen, Boston, Heidelberg, Paris, Strasbourg, Washington.
 
 
 
MYTEN BAKOM TECKNET
 
Tecknet Jungfrun föreställer rättvisans gudinna Justitia. Hon väger rättvisan uti det intilliggande tecknet Vågen.
 
 
 
NÅGRA BERÖMDA JUNGFRUR
 
Leonard Bernstein, Sean Connery, Elvis Costello, Richard Attenborough, Mother Theresa, Michael Jackson, Richard Gere, Gloria Estefan, Peter Sellers, Lauren Bacall, Greta Garbo, Stephen King.
 

d6.gif

Skriv gärna på den här namninsamlingen för att protestera mot Sveriges vargjakt!