Zodiaken - Djurkretsen

OXEN
Stjärnporten
VÄDUREN
OXEN
TVILLINGARNA
KRÄFTAN
LEJONET
JUNGFRUN
VÅGEN
SKORPIONEN
SKYTTEN
STENBOCKEN
VATTUMANNEN
FISKARNA
Länkar och Referenser

Oxen - det Andra Tecknet
 
Tecknet för det Fysiska
 
20 april - 20 maj

z22.gif

z04.jpg

POSITIVA EGENSKAPER
 
Beslutsam, kärleksfull, lugn, pålitlig, trygghetsälskande, tålmodig, uthållig, varmhjärtad.
 
 
 
NEGATIVA EGENSKAPER
 
Bitter, girig, oflexibel, självförhärligande, svartsjuk, ägandeinriktad.
 
 
 
GILLAR
 
Bekvämlighet, naturliga ting, njutning, stabilitet, tid att tänka efter, vara attraherad.
 
 
 
OGILLAR
 
Bli pådriven, bli stressad, störningar, syntetiska ting, vara inomhus.
 
 
 
 
PERSONLIGHET
 
Oxen är gedigen, praktisk, extremt beslutsam och har stor viljestyrka. Du kan inte ledas mot din vilja, men du följer gärna och troget någon du litar på. Du är en stabil, balanserad, jordnära, fredsälskande och laglydig medborgare. Men du är inte särskilt förtjust i förändringar. Du är väldigt ägandeinriktad och väldigt rädd för att skuldsättas. Ofta är du mer praktisk än teoretisk.
 
Som person är du oftast pålitlig, ståndaktig, försiktig, rättvis och stadig, och du skakas inte lätt av motgångar, men du är ibland alltför bunden till dina egna konventioner. Du är också mild, lugn, godmodig och blygsam, och har långt till ilska. Du ogillar bråk och undviker att tycka illa om folk. Du kan dock, om du provoceras, plötsligt explodera i våldsamma utbrott av ursinnig ilska och förlora all självkontroll. 
 
I sällsynta fall tenderar du att bli ultrakonservativ, oorginell, självupphöjande, grälsjuk och självcentrerad. Du är väldigt beroende av komplimanger.   
Även om det inte alltid är uppenbart utåt är du väldigt estetisk och du tycker om konst, musik och skönhet, med du hyser stark avsky för fulhet. Du kan ha artistiska talanger. Ofta är du också väldigt religiös.
 
 
 
YRKE
 
Du är väldigt arbetsam och en skicklig yrkesutövare, inte rädd för att ta i. Du är lojal mot dina överordnade, och du är pålitlig, praktisk, metodisk och ambitiös. Du är också väldigt kreativ och framgångsrik när det gäller egenföretagande. 
 
Du passar i många olika branscher - som bankarbete, arkitektur, byggnadsarbete, nästan alla typer av byråkrati, auktionsarbete, jordbrukläkemedel, kemi och industri. Du kan också vara en bra chef inom utbildning, musik och skulpturering.
 
 
 
RELATIONER
 
Du är en generös och trogen vän, men du skaffar sällan vänner utanför din egen samhällsklass.
 
Du är väldigt förtjust i njutning, fysisk närhet, bekvämlighet, lyx och god mat. Detta leder inte sällan till dryckenskap, översensualitet och begär. Du är mer amorös än genomsnittspersonen, sensuellt självmedveten och sexuellt rättfram.
Men du är en trogen och hemkär partner och en kärlekfull förälder.
 
Du passar bäst ihop med
 
Oxen - Rent fysiskt kan det här vara en utmärkt kombination. Tendenser till envishet och svartsjuka kan ge problem på det mentala planet, men på det stora hela är detta en mycket stabil och trygg relation.
 
Kräftan - Oftast en mycket lyckad kombination. Ni är båda tämligen lugna och omtänksamma till naturen, och älskar hemmet och familjen.
 
Lejonet - Det finns mycket stark attraktionskraft mellan dig och Lejonet. Lejonet kan uppfylla din längtan efter lyx och njutning. För en lyckad och långvarig relation måste dock Lejonets tendenser till att vilja dominera och dina egna tendenser till avundsjuka hållas under kontroll.
 
Vågen - Både du och Vågen upskattar skönhet och de mer exklusiva sakerna i livet, och ni kan bli mycket lyckliga tillsammans.
 
Stenbocken - Du och Stenbocken har mycket gemensamt. Ni är båda ansvarstagande och praktiska. Ni  har lätt för att förstå varandra, och passar känslomäsigt mycket bra ihop. Din lugna personlighet är precis vad den kyliga och avståndstagande Stenbocken behöver för att öppna sig. Det är dock viktigt att era båda tämligen tungsinta personligheter ser till att försöka ha lite kul också då och då.
 
Fiskarna - Oftast en mycket lyckad kombination. Den känslosamma Fisken finner stor trygghet hos din medkännande natur. Du tycker om den romantiska, känsliga och följsamma Fisken. Ni uppskattar båda starkt skönhet och passion. Den drömmande Fisken tas ner på jorden av din jordnära personlighet, och Fisken kan få dig och din realistiska person att börja drömma.     
 
Du passar inte lika bra ihop med
 
Väduren - Vid första anblicken kan detta verka vara en fantastisk kombination. Din kärleksfullhet är precis vad Väduren söker. Du uppskattar den utåtriktade Väduren, och Väduren uppskattar din jordnära natur. Dock är ni alltför olika för att det ska fungera på lång sikt.     
 
Tvillingarna - En mycket dålig kombination. Tvillingen riskerar att vara alltför rastlös och förändringsbenägen för din lugna personlighet. Den mentalt inriktade Tvillingen kan också finna dig alltför ytlig och materialstisk. Inte heller fysiskt är detta en bra kombination, då din sexualdrift är betydligt större än Tvillingens.
 
Jungfrun - Du och Jungrun har mycket gemensamt. Båda efterfrågar ni trygghet, och ni är båda jordnära och materiellt inriktade. Din tendens till kraftiga känsloutbrott då och då kan dock kännas påfrestande för den kontrollerade Jungfrun, och Jungfruns tendens till att vara tjatig och pedant riskerar att gå dig, som är mycket känslig för kritik, på nerverna.
 
Skorpionen - Mellan dig och Skorpionen finns en stor ömsesidig beundran, men också en mycket stor svartsjuka. Detta är ett mycket explosivt och förmodligen inte särskilt långvarigt förhållande. Dock är den fysiska attraktionen överväldigande, och med båda parters mycket starka sexualdrift står mycket stor sexuell njutning att finna i denna relation.
 
Skytten - Den rastlösa och frihetsälskande Skytten kan ha svårt med din lugna och ägandeinriktade natur, och Skyttens rättframma, öppna och generösa natur riskerar att lätt göra dig svartsjuk.
 
Vattumannen - En mycket påfrestande kombination. Ni är båda visserligen mycket förtjusta i lättja och bekvämlighet. Men detta är också i stort sett det enda ni har gemensamt. Vattumannen irriterar sig lätt på din konservativa natur, och du har svårt för Vattumannens hemlighetsfulla och inåtvända personlighet.
  
Din motsats
 
Skorpionen
 
 
 
SJUKDOMAR
 
Fetma, förstoppning, gikt, halssvullnad, körtelproblem, strumaproblem, strupinflammationer, tonsillproblem, öronvärk.
 
 
 
STYRANDE PLANET
 
Venus
 
 
 
HÄRSKANDE GUDOM
 
Venus (Afrodite) - Kärlekens Gudinna
 
 
 
VETENSKAPLIGT NAMN
 
Taurus
 
 
 
NYCKELORD
 
Förvärv
 
 
 
 
PERSONLIGT NYCKELORD
 
Jag har
 
 
 
DUALITET
 
Yin (feminin, mörk, mjuk, passiv)
 
 
 
TRIPLICITET
 
Jord
 
 
 
KVALITET
 
Fast
 
 
 
FÄRG
 
Rosa
 
 
 
STJÄRNSTEN
 
Smaragd
 
 
 
METALL
 
Koppar
 
 
 
BLOMMA
 
Liljekonvalje (viol, vallmo)
 
 
 
TRÄD
 
Cypress, äpple
 
 
 
DJUR
 
Boskap
 
 
 
LYCKONUMMER
 
4 och 6
 
 
 
LYCKODAG
 
Fredag
 
 
 
LÄNDER
 
Cypern, Grekland, Grönland, Irak, Iran, Irland, Israel, Schweiz.
 
 
 
STÄDER
Dublin, Leipzig, Lucarno, St Louis.
 
 
 
MYTEN BAKOM TECKNET
 
För att förföra Europa, den vackra dottern till kung Agenor av Fenicien, förvandlade sig gudarnas konung Jupiter till en ståtlig tjur, och besökte henne då hon badade med några vänner vid stranden i Tyre. Flickan hoppade upp på tjurens rygg, och tjuren gav sig av med henne till Kreta. De fick sedan en son, och han kom att bli kung Minos av Kreta.
 
 
 
NÅGRA BERÖMDA OXAR
 

Charlotte Bronte, Leonardo da Vinci, Bing Crosby, Karl Marx, Sigmund Freud, Fred Astaire, Katherine Hepburn, Stevie Wonder, George Lucas, Henry Fonda, Cher. 

d2.gif

Skriv gärna på den här namninsamlingen för att protestera mot Sveriges vargjakt!