Zodiaken - Djurkretsen

SKYTTEN
Stjärnporten
VÄDUREN
OXEN
TVILLINGARNA
KRÄFTAN
LEJONET
JUNGFRUN
VÅGEN
SKORPIONEN
SKYTTEN
STENBOCKEN
VATTUMANNEN
FISKARNA
Länkar och Referenser

Skytten - det Nionde Tecknet
 
Tecknet för Filosofi
 
22 november - 21 december

z29.gif

z25.jpg

POSITIVA EGENSKAPER
 
Filosofisk, frihetsälskande, intellektuell, optimistisk, rättfram, ärlig.
 
 
 
NEGATIVA EGENSKAPER
 
Oansvarig, rastlös, slarvig, taktlös, ytlig, överoptimistisk.
 
 
 
GILLAR
 
Frihet, komma till roten av problemet, lagar, mening, resor.
 
 
 
OGILLAR
 
Bli uttråkad med detaljer, osannolika teorier, vara tyglad.
 
 
 
PERSONLIGHET
 
Skytten har en mycket positiv syn på livet. Du är full av företagsamhet, energi, äventyrlighet och iver. Du tycker om att resa och upptäcka. Du är ambitiös och optimistisk, även i svåra stunder, och kan tåla många besvikelser utan att tyngas ner. Du är hederlig, ärlig, pålitlig, förtroendeingivande, generös och uppriktig och du har en stark känsla för rättvisa och moral. Du balanserar lojalitet och självständighet. Du är blygsam, och ofta religiös och intresserad av filosofi, alltid sökandes efter sanning och meningen med livet.
 
Du är djupsinnig och vidsynt, med god framförsikt och gott omdöme. Du älskar att lära dig och du är väldigt ivrig att starta nya projekt och väldigt angelägen om att lära dig förstå saker som är nya för dig. Du är snabbtänkt och du är intuitiv och orginell, men du är bättre på anpassning än på aktivt skapande. Din kombination av en stark vilja och en utmärkt organisationsförmåga gör att du lyckas med i stort sett allt du tar dig för.
 
Men ibland har du en tendens att lätt bli arg och otålig, och du har ett stort behov av uppskattning. Du kan också vara petig, dominant och hänsynslös inom arbetet, och skrytsam, rå och slösaktig privat. Du rastlöshet kan locka in dig i lättsinnigt leverne. Eller så kan du tvärtom bli extremt moraliserande och religiös.
 
 
 
YRKEN
 
Du passar för många olika yrken. Du är en naturlig lärare och filosof, och du kan vara framgånsrik inom kyrkan eller i forskning. Andra passande yrken är juridik, politik, betjäning av allmänheten, social administration, kontakter med allmänheten och reklam. Du är rastlös, och ditt behov av att resa kan göra att du jobbar med reseförsäljning. Du kan också bli en duktig musiker. Du är ofta intresserad av bilar och flyg och du kan vara framgångsrik inom racing och rally. Du kan också vara tränare inom någon sport.
 
 
 
RELATIONER
 
I kärlek är du het, uppriktig, rättfram och konventionell. Men du är mer benägen än genomsnittspersonen att vara otrogen. Men om ditt äktenskap är lyckligt är du en trogen partner och en utmärkt förälder. Men du behöver alltid känna dig fri och ofta satsar du på din karriär, på bekostnad av kärleken.
 
Du är en lojal vän och du sviker mycket sällan ett förtroende. Men du kan bli impulsivt förargad och frispråkig och då såra dina vänner rejält. Å andra sidan är du väldigt förlåtande. Och du känner stort anvar när det gäller att ta hand om dina äldre släktingar.
 
Du passar bäst ihop med
 
Väduren - Era två impulsiva och frihetsälskande personligheter trivs utmärkt tillsammans.
 
Tvillingarna - Era två rättframma, frihetsälskande, praktiska och frihetsälskande personligheter passar mycket bra ihop.  
 
Lejonet - Ni är två mycket bestämda personligheter, som har stora möjligheter att bli mycket lyckliga tillsammans, såvida båda parter får befinna sig i centrum för uppmärksamheten.
 
Vågen - Era personligheter delar en gemensam passion för lyx, skönhet och exklusivitet, och den lättsinniga och förstående Vågen är precis vad din frihetsälskande natur behöver för att våga engagera sig känslomässigt.
 
Skytten - En mycket krävande relation mellan två lika starka viljor. Det krävs mycket stort engagemang och fullkomlig hängivenhet från båda parter för att det ska hålla mellan era två frihetsälskande personligheter. Men det lär åtminstone inte bli tråkigt, utan alltid fullt av fart och fläkt.
 
Vattumannen - En lyckad kombination. Det finns många likheter mellan era båda personligheter. Ni tycker båda om frihet, spänning, resor och goda vänner, och ni vill båda vara i ständig förändring.
 
Du passar inte lika bra ihop med
 
Oxen - Din rastlösa och frihetsälskande personlighet kan ha svårt med den lugna och ägandeinriktade Oxen, och din rättframma, öppna och generösa natur riskerar att lätt göra Oxen svartsjuk.
 
Kräftan - Kräftan känner stor beundran inför dig - men det här är ingen lyckad kombination. Tvärtom. Du är alltför rastlös och frihetsälskande för den hemkära Kräftan.
 
Jungfrun - Ditt behov av frihet och förändring kan vara svårt för Jungfrun att stå ut med, och du riskerar att känna sig instängd och övervakad.
 
Skorpionen - Din frihetsälskande natur riskerar att locka fram de allra sämsta sidorna hos den svartsjuka Skorpionen. Skorpionens behov av kontroll är mycket påfrestande för dig.
 
Stenbocken - Du och Stenbocken är alltför olika. Du är en öppen och optimistisk natur som tar dagen som den kommer, medan Stenbocken är en sluten och pessimistisk natur som måste ha allt under kontroll. NI kommer inte att stå ut med varandra länge.
 
Fiskarna - Den behövande Fisken känns som en belastning för din frihetsälskande natur.
 
Din motsats
 
Tvillingarna
 
 
 
SJUKDOMAR
 
Fetma, flintskallighet, skador på höfter och lår.
 
 
 
STYRANDE PLANET
 
Jupiter
 
 
 
HÄRSKANDE GUDOM
 
Jupiter (Zeus) - Gudarnas Härskare
 
 
 
VETENSKAPLIGT NAMN
 
Sagittarius
 
 
 
NYCKELORD
 
Självprojektion
 
 
 
PERSONLIGT NYCKELORD
 
Jag förstår
 
 
 
DUALITET
 
Yang (maskulin, ljus, hård, aktiv)
 
 
 
TRIPLICITET
 
Eld
 
 
 
KVALITET
 
Föränderlig
 
 
 
FÄRG
 
Purpur
 
 
 
STJÄRNSTEN
 
Topaz
 
 
 
METALL
 
Tenn
 
 
 
BLOMMA
 
Hyacint (narciss, järnek, maskros)
 
 
 
TRÄD
 
Mullbär, ek, björk
 
 
 
DJUR
 
Häst
 
 
 
LYCKONUMMER
 
5 och 7
 
 
 
LYCKODAG
 
Torsdag
 
 
 
LÄNDER
 
Australien, Chile, Monaco, Spanien, Thailand, Ungern.
 
 
 
STÄDER
 
Acapulco, Budapest, Köln, Toledo.
 
 
 
MYTEN BAKOM TECKNET
 
Tecknet Skytten föreställer en kentaur. Detta är en varelse med kropp som en häst - men där hästens hals skulle suttit, tar istället en människas överkropp vid.
 
 
 
NÅGRA BERÖMDA SKYTTAR
 

Tina Turner, Jimi Hendrix, Mark Twain, Winston Churchill, Woody Allen, Sammy Davis Jr, Jim Morrison, Kim Basinger, Kirk Douglas, Ludwig Van Beethoven, Steven Spielberg.     

      

d9.gif

Skriv gärna på den här namninsamlingen för att protestera mot Sveriges vargjakt!