Zodiaken - Djurkretsen

LEJONET
Stjärnporten
VÄDUREN
OXEN
TVILLINGARNA
KRÄFTAN
LEJONET
JUNGFRUN
VÅGEN
SKORPIONEN
SKYTTEN
STENBOCKEN
VATTUMANNEN
FISKARNA
Länkar och Referenser

Lejonet - det Femte Tecknet
 
Tecknet för Njutning
 
23 juli - 23 augusti 

z25.gif

z13.jpg

POSITIVA EGENSKAPER
 
Entusiastisk, expansiv, generös, kreativ, kärleksfull, plikttrogen, varmhjärtad, vidsynt.
 
 
 
NEGATIVA EGENSKAPER
 
Dogmatisk, dominant, intolerant, lägger sig i, pompös, överbeskydande.
 
 
 
GILLAR
 
Barn, drama, slösaktigt leverne, spekulativa tilltag, storslagenhet.
 
 
 
OGILLAR
 
Göra saker säkert, pessimism, småsinta personer, vardagsliv.
 
 
 
PERSONLIGHET
 
Lejonet är den mest dominanta, spontant kreativa och utåtriktade karaktären i zodiaken. Du är ambitös, djärv, viljestark, positiv, självständig och självsäker, och du är född till ledare och en framgångsrik organisatör. Du vet precis vad du vil ha och du använder all din energi och kreativitet för att få det. Och med din rättframhet och ditt okomplicerade sätt får du dina underordnade att känna sig trygga. Du är också väldigt idealistisk, välgörande och medkännande. Du är väldigt intelligent och har ett brett filosofiskt och ibland religiöst sinne.
 
Men alla dina dina positiva sidor kan ibland slå om till negativa och göra dig till något av den mest otrevliga person man kan tänka sig. Du kan ha extremt hetsigt temprament och du kan vara extremt arrogant, autokratisk, lat och högmodig. Du kan bli extremt svartsjuk och du tvekar inte att dra till med en lögn så länge det tjänar dina intressen. Vidare kan du också vara självcentrerad, självupphöjande, skrytsam och överlägsen, och intolerant mot dina underhuggare.
 
YRKEN
 
Ditt största behov är att skapa. Detta, tillsammans med din vitalitet och ambiton, gör att du ofta lyckas med vad du än tar dig för.
 
Du har en naturlig fallenhet för att agera och uppträda på scen, med din färgstarkhet och din kärlek till uppmärksamhet och berömmelse. Du kan också bli en mäktig politiker eller affärsman, eller en framgångsrik musiker eller socialarbetare.
 
 
 
RELATIONER
 
Eftersom du är väldigt öppen, gästvänlig, uppriktig, äkta, tillitsfull, spontan och varmhjärtad, blir du lätt desillusionerad om du blir sviken av någon du litar på.
Du är inte särskilt bra på att läsa av andra människor, och du har tendenser till favoritism och överdriven tilltro till dina efterföljande, vilket ofta leder till besvikelse.
Du har en mycket stark sexuell drift, vilket ofta gör dig obeslutsam och otrogen. Du älskar skönhet, romantik och njutning, och detta drar dig lätt från en partner till en annan, och du kan ha många kärleksaffärer samtidigt. På grund av denna drift är äktenskap svårt för dig.
 
Du passar bäst ihop med
 
Väduren - Era två mycket expressiva personligheter passar oftast mycket bra ihop, och ni hyser stor beundran för varandra. Båda parter vill befinna sig i centrum för uppmärksamheten. Det här är en mycket fysisk och eldig relation.
 
Oxen - Det finns mycket stark attraktionskraft mellan dig och Oxen. Du kan uppfylla Oxens längtan efter lyx och njutning. För en lyckad och långvarig relation måste dock dina tendenser till att vilja dominera och Oxens tendenser till avundsjuka hållas under kontroll.
 
Kräftan - En mycket bra kombination av två vitt skilda personligheter. Du kan muntra upp den tungsinta Kräftan, och har stort överseende med Kräftans lynnighet. Kräftan låter dig gärna stå i centrum och styra och ställa - eller låter dig åtminstone få tro att du bestämmer.
  
Jungfrun - Din storsinta natur har stort överseende med Jungfruns kritiska och pedantiska sida. Jungfrun tycker om din initiativkraft, kärleksfullhet och lättsamma humör, medan du tycker om Jungfruns intellektuella natur. Ifall Jungfrun låter dig få stå i centrum, blir detta nog en mycket lyckad och lång relation.
     
Skorpionen - Visserligen finns en överhängande risk för konflikter mellan era två viljestarka personligheter. Men trots det, finns här en stor chans till en lång och lycklig relation, då attraktionen och passionen mellan er är så stark att kompromissvilja alltid finns.
       
Skytten - Era två mycket bestämda personligheter har stora möjligheter att bli mycket lyckliga tillsammans, såvida båda parter får befinna sig i centrum för uppmärksamheten.
 
Vattumannen - Du tycker mycket om Vattumannens oförutsägbarhet, och det finns en stor ömsesidig förståelse mellan era båda personligheter.
  
Du passar inte lika bra ihop med
 
Tvillingarna - Det finns en stark dragningskraft mellan dig och Tvillingen. Ni tycker båda tycker om glamour, smicker och en stor bekantskapskrets. Men trots det, lär inte detta förhållande bli särskilt långvarigt. Den intellektuellt inriktade Tvillingen riskerar att snabbt tappa tålamodet med din känsloinriktade, materialistiska, ägandeinriktade och självcentrerade natur.
 
Lejonet - Du är en ledare, och vill alltid vara i centrum för uppmärksamheten. Mellan två sådana viljestarka personligheter uppstår det mycket lätt stor konkurrens och missunsamhet. Det här riskerar att bli ett mycket konfliktfyllt förhållande.
 
Vågen - Ni hyser båda stor uppskattning för lyx och glamour, och är mycket artistiska. Varning dock för att din rastlöshet, ditt känslosvall och ditt ständiga behov av smicker riskerar att gå Vågen på nerverna efter ett tag.
 
Stenbocken - Den eftertänksamma Stenbocken har svårt för din impulsiva, utåtagerande och lättsinniga natur.
 
Fiskarna - Du tycker mycket om att vara beundrad och behövd, men Fiskens tillgivenhet riskerar att bli alltför påfrestande för din frihetsälskande natur, och din känsla av stolthet över att vara behövd, kan snabbt övergå i förakt för den behövande Fisken. Dessutom riskerar din rättframma personlighet lätt att såra den mycket känsliga Fisken.
 
Din motsats
 
Vattumannen
 
 
 
SJUKDOMAR
 
Blodproblem, feber, hjärtklappning, hjärtproblem, ryggvärk, svimningar, yrsel.
 
 
 
STYRANDE PLANET
 
Solen
 
 
 
HÄRSKANDE GUDOM
 
Sol (Helios) - Solguden
 
 
 
VETENSKAPLIGT NAMN
 
Leo
 
 
 
NYCKELORD
 
Erkännande
 
 
 
PERSONLIGT NYCKELORD
 
Jag ska
 
 
 
DUALITET
 
Yang (maskulin, ljus, hård, aktiv)
 
 
 
TRIPLICITET
 
Eld
 
 
 
KVALITET
 
Fast
 
 
 
FÄRG
 
Guld
 
 
 
STJÄRNSTEN
 
Rubin
 
 
 
METALL
 
Guld
 
 
 
BLOMMA
 
Ros (solros, ringblomma)
 
 
 
TRÄD
 
Citrusträd
 
 
 
DJUR
 
Alla kattdjur
 
 
 
LYCKONUMMER
 
8 och 9
 
 
 
LYCKODAG
 
Söndag
 
 
 
LÄNDER
  
Frankrike, Italien, Rumänien.
 
 
 
STÄDER
 
Damaskus, Los Angeles, Prag, Rom.
 
 
 
MYTEN BAKOM TECKNET
 
Herkules var son till gudarnas konung Jupiter och den dödliga kvinnan Alkmene. Jupiters fru Juno var mycket svartsjuk, och gjorde allt för att förstöra för Herkules. Hon förtrollade honom, så att han i ett tillstånd av förvirring dödade sina båda barn. Som straff från gudarna för sitt dåd, tvingades han att under tolv år stå till tjänst hos kung Eurysteus i Mykene, vilken tvingade honom utföra det ena storverket efter det andra.
 
Herkules första storverk var att fånga det det nemeiska lejonet. Detta lejon, vilket hade sitt tillhåll i en grotta utanför staden staden Nemea, var inget lejon, utan avkomman till monstet Tyfon, från kriget mellan gudarna och titanerna. Detta lejon, vars hud var som pansar, spred skräck bland och död där det drog fram. 
Under en hel månad stred Herkules mot lejonet, innan han lyckades kväva det till döds. Herkules tog sedan dess hud som mantel, en mantel vilken varken spjut, pil eller svärd kunde genomborra.  
 
 
 
NÅGRA BERÖMDA LEJON
 
George Bernard Shaw, Karl Jung, Mick Jagger, Jacqueline Kennedy, Henry Ford, Arnold Schwarzenegger, Peter OToole, Martin Sheen, Neil Armstrong, Ian Fleming, Dustin Hoffman, Whitney Huston, Alfred Hitchcock, Napoleon Bonaparte, Robert De Niro, Madonna, Roman Polanski, Bill Clinton.
 

d5.gif

Skriv gärna på den här namninsamlingen för att protestera mot Sveriges vargjakt!