Zodiaken - Djurkretsen

FISKARNA
Stjärnporten
VÄDUREN
OXEN
TVILLINGARNA
KRÄFTAN
LEJONET
JUNGFRUN
VÅGEN
SKORPIONEN
SKYTTEN
STENBOCKEN
VATTUMANNEN
FISKARNA
Länkar och Referenser

Fiskarna - det Tolfte Tecknet
 
Tecknet för Drömmar och det Omedvetna
 
19 februari - 20 mars

z32.gif

z34.jpg

POSITIVA EGENSKAPER
 
Fantasifull, intuitiv, känslig, medkännande, medlidsam, osjälvisk, snäll, tystlåten.
 
 
 
NEGATIVA EGENSKAPER
 
Hemlighetsfull, idealistisk, lättledd, svagsint, vag, verklighetsflyktig.
 
 
 
GILLAR
 
Att utagerade saker förblir utagerade, det absurda, ensamhet att drömma i, mysterier, vara vilse.
 
 
 
OGILLAR
 
Besserwissrar, bli kritiserad, det uppenbara, pedantiskhet, vara stressad.
 
 
 
PERSONLIGHET
 
Fisken är mild, känslig, foglig och tålmodig. Du vill aldrig såra någon eller göra någon illa och du är en stor djurälskare, lika omtänskam om djur som om andra människor. Du är vänlig, spirituell, godmodig, snäll och medlidsam. Du är känslig gentemot andra människors känslor, men ofta opraktisk och ologisk. Du har en stark tro på det övernaturliga och du kan vara ganska religiös. Du är ofta väldigt medkännande och taktfull inför allt lidande du möter. Du är väldigt bekymrad över andras problem, men inte särskilt intresserad av de problem du själv har, utan hoppas att de ska lösa sig av sig självt.
 
Du är väldigt blyg, tystlåten, anspråkslös, hemlighetsfull, lynnig och inåtvänd och kan vara svår för andra människor att förstå och att komma nära, ofta känner du dig osäker och stressad bland människor du inte känner särskilt väl, och du blir lätt sårad och modfälld. Ofta har du dåligt självförtoende. Ditt temperament kan snabbt svänga från väldigt optimistiskt till djupt pessimistiskt.
 
Faktiskt verkar du ibland nästan för annorlunda för att leva i denna värld så som den är. Ibland verkar du existera snarare emotionellt än rationellt. Du vill bli sedd som väldigt kreativ och du är väldigt mån om att lyckas men du ogillar disciplin och inskränkning. Du har dock ofta varken energi eller motivation att göra något radikalt och du ger lätt upp.
 
Du tycker om ensamhet och du tenderar att dra dig tillbaka till en drömvärld, men du är extremt konstnärligt begåvad, något som kan ge dig både pengar och berömmelse. Du har ett rörligt intellekt och är intuitiv, du har lätt för att förstå och du är en god observatör och lyssnare. Allt detta gör dig väldigt kreativ inom litteratur, musik och konst. Du älskar skönhet, lyx och njutning, och du drömmer om att resa till exotiska platser.
 
 
YRKEN
 
Du tycker bäst om att jobba antingen ensam eller som underordnad. Du kan vara en bra bokhållare eller sekreterare. Din medkänsla för de i nöd gör att du passar bra inom välgörenhet, eller som sköterska eller veterinär. För att tillfredställa ditt upptäckarbehov kan du bli kringresande eller sjöman. Din andlighet kan göra att du jobbar inom kyrkan, eller som medium eller mystiker.
 
 
 
RELATIONER
 
Du är aldrig egoistisk, alltid väldigt trogen, generös och hjälpsam. Du är sexuellt ömtålig, och verkar ibland vara nästan asexuell. Du är väldigt försiktig, vill inte rusa in i något, rädd för att bli sårad. För dig är psykisk kontakt viktigare än fysisk.
 
Du passar bäst ihop med
 
Oxen - Oftast en mycket lyckad kombination. Din känslosamma personlighet finner stor trygghet hos den medkännande Oxen. Oxen tycker om din romantiska, känsliga och följsamma natur. Ni hyser båda stark uppskattning för skönhet och passion. Din drömmande natur tas ner på jorden av den jordnära Oxen, och du kan få den realistiska Oxen att börja drömma.
     
Kräftan - Era två känslosamma och ombytliga personligheter är helt idealiska för varandra. Ni är båda mycket hemkära och romantiska, och har ett stort behov av att känna er älskade. Er ömsesidiga förståelse för varandra är i det närmaste fullkomlig.
  
Stenbocken - Det finns en mycket stor sympati och förståelse mellan er, och ni komplementerar varandra på ett utmärkt sätt. Din drömmande natur beundrar den praktiska Stenbocken, och Stenbockens lugna, stabila och jordnära natur ger dig och din osäkra natur just den trygghet du behöver. Och på samma sätt som ditt beroende ökar med tiden, ökar även Stenbockens behov av att känna sig behövd ju längre tid som går.
 
Vattumannen - Era båda drömska personligheter hyser stor förståelse och beundran för varandra. Den största risken är kanske att ni riskerar att sväva iväg alltför långt bort i drömmarnas värld, och glömma bort verkligheten.
   
Fiskarna - Två Fiskar passar alldeles utmärkt tillsammans. Ni har samma intressen och preferenser, är lika hemkära och ägandeinriktade, och har mycket stor förståelse och medkänsla för varandra. Den största risken är kanske att er drömska natur ibland kan göra att ni glömmer bort verkligheten lite för länge, och att ni undviker att ta itu med vardagliga problem och plikter.
      
Du passar inte lika bra ihop med
 
Väduren - Din känsliga natur finner inte mycket trygghet hos den aggressiva Väduren. Din romantiska och drömmande natur är i behov av en finkänslighet som den jordnära Väduren saknar.
 
Tvillingarna - Den otåliga Tvillingen har svårt att stå ut med din känsliga och försiktiga natur, och du irriterar dig på Tvillingens otålighet.
  
Lejonet - Lejonet tycker mycket om att vara beundrad och behövd, men din tillgivenhet riskerar att bli alltför påfrestande för det frihetsälskande Lejonet, och Lejonets känsla av stolthet över att vara behövd, kan snabbt övergå i förakt för din behövande natur. Dessutom riskerar det rättframma Lejonet lätt att såra din mycket känsliga natur.
  
Jungfrun - Det här kan kännas som en spännande kombination mellan två motsatser, men det krävs väldigt mycket tålamod från Jungfruns sida för att stå ut med din lynniga och känsliga natur i längden.
 
Vågen - Här finns en stark attrationskraft. Men Vågen är alltför social och rastlös för din kräsna och skygga natur. Du vill helst ha Vågen för dig själv. Här finns mycket stor grogrund för svartsjuka.
 
Skorpionen - Här finns en mycket stark attraktion, men era båda mycket känsliga och ägandeinriktade personligheter riskerar att snabbt gå varann på nerverna. Skorpionen uppskattar till en början din bundenhet, men snart övergår dess angenäma känslan av att känna sig uppskattad i irritation och förakt för din svaga natur, och det finns en mycket stor risk att du blir allvarligt sårad. 
 
Skytten - Din behövande natur känns som en belastning för den frihetsälskande Skytten.
 
Din motsats
 
Jungfrun
 
 
 
SJUKDOMAR
 
Alkoholism, drogberoende, glömska, köldskador, mentalsjukdom, problem med lymfkörteln.
 
 
 
STYRANDE PLANET
 
Neptunus
 
 
 
HÄRSKANDE GUDOM
 
Neptunus (Poseidon) - Havets Gud
 
 
 
VETENSKAPLIGT NAMN
 
Pisces
 
 
 
NYCKELORD
 
Enande
 
 
 
PERSONLIGT NYCKELORD
 
Jag tror
 
 
 
DUALITET
 
Yin (feminin, mörk, mjuk, passiv)
 
 
 
TRIPLICITET
 
Vatten
 
 
 
KVALITET
 
Föränderlig
 
 
 
FÄRG
 
Mjukt havsgrönt
 
 
 
STJÄRNSTEN
 
Akvamarin
 
 
 
METALL
 
Platina
 
 
 
BLOMMA
 
Vallmo (näckros, jonkvill)
 
 
 
TRÄD
 
Fikon, pil
 
 
 
DJUR
 
Fiskar
 
 
 
LYCKONUMMER
 
2 och 6
 
 
 
LYCKODAG
 
Fredag
 
 
 
LÄNDER
 
Portugal, Sydafrika.
 
 
 
STÄDER
 
Alexandria, Casablanca, Dublin, Lissabon, Sevilla.
 
 
MYTEN BAKOM TECKNET
 
Kriget mellan gudarna och titanerna gjorde Gaia - självaste moder jord - så till den milda grad upprörd att hon frambringade det fruktansvärda monstret Tyfon. Detta monster överrumplade gudarna. I sista stund ropade dock guden Pan ut en varning, och föreslog för gudarna att de skulle förvandla sig till olika djur så att de kunde gömma sig för monstret.
 
Kärlekens gudinna Venus knöt då ett rep mellan sig själv och sin son Amor, så att de inte skulle tappa bort bort varandra i paniken. Sedan förvandlade de sig till fiskar, och dök ner i floden Eufrat.
 
 
 
NÅGRA BERÖMDA FISKAR
 
George Harrison, Elizabeth Taylor, Harry Belafonte, Jon Bon Jovi, Jane Goodall, Liza Minelli, Billy Crystal, Michelangelo, Nat King Cole, Glenn Close, Bruce Willis.
  

d12.gif

Skriv gärna på den här namninsamlingen för att protestera mot Sveriges vargjakt!